Ασφαλής μηχανές αναζήτησης για παιδιά

Ασφαλείς μηχανές αναζήτησης για παιδιά

Είναι αναπόφευκτο ότι σήμερα οι μαθητές χρησιμοποιούν τις μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου από καιρό σε καιρό ως μέρος της εργασίας που τους έχει ανατεθεί στο σχολείο. Όμως, το Διαδίκτυο δεν είναι χωρίς θέματα και υπάρχει περιεχόμενο που είναι ακατάλληλο για τους μικρότερους μαθητές δημιουργώντας ζητήματα ασφαλείας. Ευτυχώς, όμως υπάρχουν πολλά καλά εργαλεία αναζήτησης διαθέσιμα, το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε πού να τα βρείτε (και τώρα το κάνετε!). Αυτά τα περιβάλλοντα αναζήτησης είναι ασφαλέστερα και πιο κατάλληλα για τα παιδιά από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης ενηλίκων.

KidzSearch

Το KidzSearch είναι μια αποκλειστική μηχανή αναζήτησης που έχει σχεδιαστεί για τα παιδιά σας. Κατά την έρευνα,  το KidzSearch επιστρέφει τα αποτελέσματα αναζήτησης που από την Google έχουν χαρακτηριστεί ως "περιορισμένα". Είναι μια ανεξάρτητη μηχανή αναζήτησης που δεν εξαρτάται από τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σας το πρόγραμμα περιήγησης ή τα cookies. Η μηχανή αναζήτησης δεν κάνει συμβιβασμούς στην ποιότητα ή τις λεπτομέρειες, αλλά διαγράφει το πιθανό περιεχόμενο των ενηλίκων σε αυτές.

KidRex

Το KidRex είναι μια ασφαλής και καλή επιλογή αναζήτησης για τα παιδιά. Το KidRexψάχνει αποκλειστικά σελίδες του Διαδικτύου σε όλο τον ιστό που σχετίζονται με παιδιά. Τροφοδοτείται από την προσαρμοσμένη αναζήτηση Google και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της GoogleSafeSearch.

KidsClick

KidsClick , όπως ισχυρίζεται, δεν είναι ένα φίλτρο στο Διαδίκτυο, αλλά είναι ένας κατάλογος για πάνω από εξακόσια πηγές με θέματα για τα παιδιά. Οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σχολική εργασία και τη μάθηση. Δεν υπάρχουν καθόλου διαφημίσεις στη μηχανή αναζήτησης, δεδομένου ότι είναι μια ολοκληρωμένη συλλογή των καθαρών χώρων και ένα φιλικό περιβάλλον προς το παιδί.

Aga - Kids

Το Aga-Kids είναι ένα από τα πιο οπτικά καλαίσθητα και φιλικά σε σχέση προς τις άλλες μηχανές αναζήτησης που κυκλοφορούν.Υπάρχουν δύο επιλογές εδώ για να επιλέξουν τα παιδιά: την οπτική αναζήτηση και την αναζήτηση κειμένου. Τα περισσότερα αποτελέσματα της αναζήτησης εμφανίζονται σε κινούμενες και διαδραστικές μικρογραφίες. Αυτή η μηχανή αναζήτησης είναι πολύ περιορισμένη καθώς φιλτράρει μόνο τα αποτελέσματα που ε'ιναι σχετικά με παιδιά.

Mymunka

 Ακόμα ένα διασκεδαστικό όνομα,Mymunka είναι μόνο-για-παιδιά, ασφαλές και διασκεδαστικό μέρος για να περιηγηθείτε στο Διαδίκτυο.

Kiddle

Ρύθμιση Google για Safe Search

Τελευταία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λιγότερο σημαντικό, εάν είστε ένας από εκείνους τους γονείς που προτιμούν την εισαγωγή του πραγματικού κόσμου ή σοβαρά πράγματα για τα παιδιά σας χωρίς στοιχεία «παιδικά», μπορεί να θέλετε να εξετάσει τη χρήση της λειτουργίαςSafeSearch της μηχανής αναζήτησης της Google. Η επιλογή Ασφαλής Αναζήτηση στο Google σας δίνει τη δυνατότητα για την αποτροπή πιθανού περιεχόμενου ενηλίκων από την εμφάνισή του στα αποτελέσματα αναζήτησης του παιδιού σας. Φυσικά,  παρότι δεν υπάρχει φίλτρο που είναι απολύτως ασφαλές ή ακριβές, η Ασφαλής Αναζήτηση θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα περισσότερα περιεχόμενα ενηλίκων.
Αυτό μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί με τρία απλά βήματα:
  1. Μπείτε στη σελίδα ρυθμίσεων της Google στο www.google.com / προτιμήσεις, ή από το κάτω μέρος της οθόνης σας όταν βρίσκεστε στη σελίδα της αναζήτησης .
  2. Επιλέξτε το πλαίσιο κάτω από το "

     Φίλτρα Ασφαλούς Αναζήτησης". Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε μακριά από τις σεξουαλικά ακατάλληλες εικόνες και βίντεο στις σελίδες αναζήτησης του Google και άλλα αποτελέσματα που συνδέονται με ακατάλληλο περιεχόμενο. Μπορείτε απλά να αποεπιλέξετε αργότερα το πλαίσιο ελέγχου για να απενεργοποιήσετε την επιλογή φιλτραρίσματος. Μόλις αυτό είναι απενεργοποιημένο, θα έχετε πρόσβαση σε πιο ακριβή αποτελέσματα αναζήτησης που μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν ακατάλληλο περιεχόμενο.

  3. Μην ξεχάσετε μετά τις ρυθμίσεις να κάνετε κλικ στην επιλογή Αποθήκευση διατίθεται στο κάτω μέρος της σελίδας.
Μπορείτε να εμποδίζει τρίτους να μεταβάλλουν τις ρυθμίσεις σας, κάνοντας κλικ στην επιλογή SafeSearch αφότου έχετε συνδεθεί στο λογαριασμό σας στο Google. Βεβαιωθείτε ότι τα cookies είναι ενεργοποιημένα για να λειτουργήσει καλά η επιλογή SafeSearch. Μπορείτε επίσης να αναζητήσετε περισσότερες επιλογές Ασφάλειας Google εδώ .
Πόσο σημαντικό είναι να κρατήσουμε τα παιδιά μας και τους μαθητές μας, ασφαλείς από τα περιεχομένα του Διαδικτύου που δεν θέλετε να εμφανιστούν ξαφνικά μπροστά τους; Ευχαριστώ τους τεχνολογικούς οργανισμούς που έχουν προσφέρει τα εργαλεία αναζήτησης για να κρατηθεί το περιεχόμενο καθαρό, ενώ τα παιδιά έχουν πρόσβαση στο απίστευτο πλούτο πληροφοριών και μάθησης στα χέρια τους!

Αναδημοσίευση/μετάφραση από EmergingEdTech

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου